Skip to content

Comunicat Famílies Els Xiprers: COLLSEROLA ZONA DESMILITARITZADA

Comunicat de les famílies d’alumnes de l’Escola Pública Els Xiprers davant la presència de tropes militars als voltants de l’escola i Parc de Collserola

COLLSEROLA ZONA DESMILITARITZADA

L’ Escola pública Els Xiprers és un centre ubicat al bell mig dels boscos de l’ obaga de Collserola. Els alumnes, pares i mares i professorat valorem aquesta especial situació geogràfica portant a terme activitats de coneixença de l’ entorn i fomentant el respecte del bosc i d’ uns valors de convivència i humanitat. Entre altres iniciatives, des de fa anys, som una escola verda i inclusiva.

Des de fa un temps, veïnat i organitzacions socials de la Serra, venen denunciant la realització de maniobres militars a Collserola.

Però aquestes activitats continuen, i no només això: ara hem presenciat exercicis militars de grups fortament armats, fins i tot, als voltants de l’ escola en horari escolar.

El passat 27 de maig, alguns veïns de Vallvidrera van presenciar una intensa activitat de nombroses patrulles que realitzaven exercicis simulant la persecució “d’enemics” al mig del bosc apuntant amb metralletes a carrers i camins de pas. Aquesta situació és molt alarmant i genera una gran preocupació entre les famílies de l’ escola, donat que el pati, està separat de l’ exterior per una senzilla malla de filferro. En cas d’un accident fortuït, els infants estan en perill.

No cal dir que els valors de convivència i respecte mutu que es treballen a l’ escola es veuen deteriorats per l’ exemple in situ de grups fortament armats promovent l’ ús de la violència.

Des de l’ AMPA del CEIP Els Xiprers demanem a les autoritats i administracions públiques (Patronat del Parc de Collserola, Districte de Sarrià, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya):

un posicionament públic sobre si aquestes maniobres militars de l’Ejército Terrestre a Collserola són d’interès públic, estan autoritzades, gaudeixen d’un nivell acceptable de seguretat per la ciutadania i són compatibles amb els objectius de conservació del Parc de Collserola.

En cas que aquestes maniobres gaudeixin del recolzament de les administracions citades, engegar mecanismes d’avís a la població perquè el ciutadà actuï en conseqüència per garantir la seva pròpia seguretat. Des de l’escola, algunes famílies preferirem no portar els infants a classe durant els dies de maniobra.

Esperem doncs, una resposta urgent i del nivell que el ciutadà espera dels organismes públics en un moment en què ha vist la seguretat ciutadana en perill.

AMPA Escola Pública Els Xiprers

Leave a Reply