Dia Internacional d’Acció per l’Educació i la Investigació Lliures de Militars

Vía War Resisters International

Divendres 14 juny, 2013 serà el Dia Internacional d’Acció per l’Educació i la Investigació Lliures de Militars. Inspirat en la setmana de l’acció que va tenir lloc en molts pobles i ciutats alemanyes al setembre de 2012, i per davant de la setmana prevista de l’acció internacional el 2014, el 2013 dia d’acció veurà grups, organitzacions i individus dels EUA, Índia, el Regne Unit, Xile, Israel – més Corea del Sud, Sud-àfrica, Austràlia, Espanya, Veneçuela, i altres – per unir-se a les d’Alemanya desafiant la presència i influència dels militars en els sistemes d’educació dels seus països, de les visites de reclutadors a les escoles i al finançament públic de la investigació militar i el privilegi dels enfocaments militars associats a aquest.

Qui prendran acció faran servir el mateix lema (Dia Internacional d’Acció per l’Educació i la Investigació Lliures de Militars), i pot ser que vulgui utilitzar un logo similar a la de la xarxa a Alemanya, però tenen l’autonomia per decidir quina acció – o les accions – que fan. Aquí hi ha algunes idees d’accions: compartir fotos d’alumnes, professors, pares i altres persones que sostenen pancartes amb declaracions criticant el privilegi dels militars dins de l’educació, i demanant alternatives (Gillian Wearing-estil), fent una obra de teatre de protesta i escriure als directors de les escoles i universitats qüestionen sobre el seu compliment.

L’oficina de la IWR donarà suport cap grup membres o individus que volen prendre mesures. Anem a publicar descripcions i fotografies d’accions al nostre lloc web, i la xarxa alemanya fara el mateix a la seva pàgina web. També estarem circulant notícies i recursos rellevants en les cinc setmanes abans que el mateix dia. No és massa tard per participar! Veure www.wri-irg.org/node/21378 per a més informació i correu electrònic owen @ WRI-IRG si està interessat en participar, o si té idees d’accions.

Leave a Reply