El pressupost per a la desfilada del 12 d’octubre serà de 823.000 euros

Pres de El Huffington Post

El pressupost per a la desfilada militar d’aquest 12 d’octubre és de 823.000 euros, segons ha indicat el Ministeri de Defensa, el que suposa un estalvi d’uns 77.000 euros respecte al de l’any passat (un 8,5% menys) .

No obstant això, és missió impossible conèixer en detall a què es va a destinar aquesta quantitat. Fonts del ministeri han reconegut a El Huffington Post que no poden desgranar les xifres i que únicament manegen el pressupost general.

El web de Defensa tampoc dóna respostes, atès que els últims pressupostos que apareixen penjats fins al moment són els relatius a 2012 , i en els Pressupostos Generals d’aquest any tampoc es detalla la partida destinada a la desfilada de la Hispanitat.

Fonts ministerials sí que han reconegut al diari Veu Pòpuli que el 30% dels 823.000 euros (prop de 260.000) es destinaran al muntatge de les tribunes per a acomodament d’autoritats i públic. Defensa, en canvi, destaca que aquest any s’han invertit 60.000 euros menys en aquesta instal · lació.

Per la resta, el ministeri sí que ha subratllat que ha donat continuïtat a les mesures d’austeritat que ja va imposar l’any passat per la crisi. El 2012, l’estalvi va ser de més del 60% respecte a l’any anterior , quan Defensa, llavors sota la direcció de Carme Chacón, es va gastar fins 2,8 milions en la desfilada del 12 d’octubre. L’estalvi va ser possible a causa que es va eliminar número del paracaigudista que baixava a terra la bandera d’Espanya i es va prescindir dels carros de combat.

Defensa destaca que aquest any, igual que el 2012, l’únic exercici aeri que es podrà veure serà el de la Patrulla Àguila, la participació a la parada s’inclourà dins de les hores de vol i entrenament per no incrementar la despesa.

Uns 2.600 militars, una xifra similar a la de l’any passat, i uns 50 vehicles, marxaran entre la madrilenya plaça d’Atocha i la de Colom, uns 1.700 metres, i amb la tribuna d’autoritats situada a la Plaça de Neptú, ha informat Efe el Ministeri de Defensa.

Com a novetat, en el vehicle de la Germandat de Veterans desfilaran 03:00 militars amb diferents graus de discapacitat, pertanyents a la Guàrdia Reial, la Legió i l’Exèrcit de Terra.

 

Leave a Reply