Més de seixanta projectes socials es beneficien dels diners recollits per l’objecció fiscal de 337 persones

Pres de: La Directa

El Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF) a la despesa militar va entregar, el 20 de novembre, 4.190 euros a tres projectes socials, en un acte que va tenir lloc a la seu de Justícia i Pau a Barcelona.

Les entitats que han estat escollides enguany pel seu treball en “la construcció d’una cultura de pau” són la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), la Fundació Ateneu Sant Roc (entitat d’iniciativa social que promou a aquest barri de Badalona diversos projectes socioeducatius adreçats als infants, joves i adults en situació d’alt risc social) i Rereguarda en Moviment, la plataforma solidària contra la repressió. En un comunicat publicat en la seva pàgina web, Rereguarda agraeix la donació que els “anima a seguir lluitant contra la repressió i la impunitat policials, i a defensar els drets i les llibertats polítiques”, reconeixent la validesa i la importància de l’objecció fiscal a la despesa militar com a forma de desobediència civil. A més d’aquests tres, enguany han sigut més de seixanta les organitzacions i col·lectius socials als quals s’ha desviat la part dels impostos que correspon a la despesa militar dels 337 objectors fiscals a Catalunya que ha comptabilitzat el SIOF, per un total de 38.395 €.

El SIOF seguirà donant suport i assessorament en el curs present a tots els contribuents que, en l’exercici de la desobediència fiscal a la militarització i l’armamentisme, en el moment de fer la declaració de la renda, decideixin desviar a entitats social part de l’IRPF. Cal recordar que la despesa militar de l’Estat espanyol durant el 2013, en plena època d’austeritat i de retallades als serveis socials més bàsics, ha estat de més de setze mil milions d’euros.

Leave a Reply