Skip to content

No paguis la guerra: fes objecció fiscal a la despesa militar #noConfirmesBorradorIRPF

deudamilitarQuè és l’objecció fiscal?

És una campanya de desobediència civil que grups pacifistes i antimilitaristes proposen des de 1982 i en la qual participen centenars de persones cada any. S’hi convida als que fan la declaració de la renda a expressar el seu rebuig a sostenir la despesa de preparació de les guerres i del manteniment de l’exèrcit i altres cossos armats negant-se a pagar a Hisenda una quantitat igual a la que en proporció va a aquests destinacions (segons els pressupostos generals de l’Estat), i desviant aquests diners cap a una finalitat social i ecològicament beneficiosa.

Amb això exigim el dret d’objecció de consciència al pagament d’impostos amb fins militars de forma pública, col·lectiva, pacífica i conscient. A més de retallar el pressupost de guerra es pretén també suscitar un debat sobre la militarització social, cultural i econòmica i rescatar el protagonisme social en les decisions que afecten aquests temes.

És un gest cívic i compromès, per la pau, per un món sense violència, sense guerres, sense exèrcits.

És un gest de desobediència civil. No està reconeguda legalment. No hi ha cap casella en l’imprès de la renda. Nosaltres la dibuixem i també expliquem les raons. No amaguem la nostra acció. La pitjor conseqüència que té ara per ara és que Hisenda, en uns pocs casos, ens reclama (o es nega a retornar) els diners que hem desviat.

Més informació: aqui

Leave a Reply