Setmana Internacional d’Acció contra la Militarització de la Joventut

banner

 

T’agradaria prendre mesures contra la militarització de la joventut? Pots unir-te (individualmento en grup) a la setmana d’acció de la Internacional de Resistents a la Guerra que es realitzarà entre el 14 i el 20 de novembre.
La Internacional de Resistents a la Guerra està organitzant aquest any la segona Setmana Internacional d’Acció contra la Militarització Juvenil per a la setmana del 14 al 20 de novembre. La setmana és un esforç en conjunt d’acció antimilitarista a tot el món, el propòsit de la qual és concientitzar sobre —i desafiar— les maneres en què els joves són militaritzats i donar-los veu a les alternatives.

L’any passat vam tenir la primera Setmana Internacional d’Acció, el punt central de la qual va ser l’educació i la recerca. Molts grups de diferents països —inclosos Canadà, Alemanya, Corea del Sud, Estat espanyol, Estats Units, Israel i el Regne Unit— van prendre mesures per posar fi al rol dels militars a l’educació i la recerca. Aquest any, expandirem la temàtica des de l’educació cap a altres espais públics en els quals observem la intervenció militar a l’àrea juvenil.

Els militars estan per tot arreu!

Avui dia, veiem als militars per tot arreu, des de les escoles i universitats fins a en les fires d’ocupacions i de professions. Els esdeveniments de “entreteniment militar” són cada vegada més comuns en molts països, on veiem als militars promoure la guerra com un negoci d’entreteniment per a nens i joves. Els nostres espais públics estan ocupats des de fa bastant per monuments i estàtues que glorifiquen les guerres en comptes de recordar la devastació per elles provocades i la joventut de les víctimes. Els exemples són nombrosos i mereixen mesures i anàlisis addicionals.

Si vols participar aquest any, per favor, contacta’ns via cmoy@wri-irg.org. Et convidem al fet que organitzis les teves pròpies mesures i que usis el nom i el logo d’a dalt (hi haurà versions en català, espanyol i en alemany). Si volguessis fer una altra versió en el teu propi idioma, envia’ns un correu electrònic a cmoy@wri-irg.org per aconseguir una còpia. Per favor, visita www.antimili-youth.net per obtenir més informació i actualitzacions.

Què pots fer?

  1. Organitza la teva pròpia acció noviolenta com a part de la Setmana d’Acció contra la Militarització de la Joventut. Explica‘ns què estàs planejant (accions directes, fòrums públics, xerrades, projeccions de pel·lícules, campanyes en internet, etc.). Si l’acció és pública, la publicarem per difondre-la.
  2. No estàs segur de què fer? Contacta‘ns. Parlarem sobre algunes propostes o et posarem en contacte amb gent del teu país que ja estigui planejant alguna cosa. Entra aquí també per veure els esdeveniments de l’any passat.

A Catalunya

A Catalunya, la campanya Desmilitaritzem l’Educació ha treballat des de 2008 denunciant la presència de l’exèrcit en el Festival de la Infància i el Saló de l’Ensenyament.

La participació dels militars en aquests dos esdeveniments pretén donar una imatge amable a l’exèrcit i presentar l’opció militar com a sortida laboral als joves, especialment en moments en què la crisi econòmica i la retallada pressupostària a les universitats obliga a la joventut a buscar alternatives.

Creiem que la presència de l’exèrcit reafirma una aposta contrària als valors educatius i de convivència pacífica que com a societat pretenem i que a Catalunya no té raó de ser en aquests espais públics.

2 thoughts on “Setmana Internacional d’Acció contra la Militarització de la Joventut

  1. Rechazo totalmente la guerra, todos sus falsos motivos y sus consecuencias mortíferas.

Leave a Reply