L’Exèrcit pren el festival de la infància de Montjuïc

#infanciasensearmes

El festival de la infància de Montjuïc, a l’hivern, i el festival de l’Educació de Barcelona, a l’estiu, estan pensats com a esdeveniments amb atraccions perquè els nens es diverteixin en vacances.

L’Exèrcit, tan mancat de legitimació social com sempre, acudeix per explicar als nens la seva versió de què és l’Exèrcit, per a què serveix i quins són els seus valors.

Suposem que seran sincers i que explicaran que els seus valors són la violència a ultrança, tant directa, com a estructural, dedicant els milions que lleven de les despeses socials a la producció d’armes i a l’exportació d’imperialisme i violència fora de les nostres fronteres, com a cultural, creant falsos i interessats enemics externs que no tenen una altra fi que autojustificar la seva existència.

“La presència de les Forces Armades en aquest esdeveniment ha provocat la mobilització de diverses plataformes cíviques, inclosa l’ANC i diversos grups locals de la CUP. Exigeixen que els militars deixin d’acudir a la cita.

Per a això, estan enviant escrits de protesta a la consellera d’Educació, Irene Rigau, i als organitzadors de l’esdeveniment. L’organització ‘Desmilitaritzem l’educació’ ha iniciat les protestes”

També ha tingut crítiques la iniciativa barcelonina:

“les principals forces polítiques de l’Ajuntament de Barcelona van acordar de forma conjunyeix un pla per “replantejar-se” la presència militar a la capital catalana.

Amb el suport de CiU, la CUP i ERC, el consistori barceloní va arribar a qüestionar-se la presència de qualsevol organisme militar a la ciutat. Entre ells, edificis històrics com la seu de la Inspecció General de l’Exèrcit o la Prefectura de la Tercera Subinspección General de l’Exèrcit.”

Leave a Reply