L’Ajuntament de Barcelona promourà que l’exèrcit espanyol deixi d’estar representat al Saló de l’Ensenyament

plebcnL’Ajuntament de Barcelona promourà que l’exèrcit espanyol deixi de tenir representació al Saló de l’Ensenyament, així com en altres espais educatius i de lleure. El plenari del consell municipal ha donat llum verda a una declaració institucional proposada per la CUP en què es rebutja la presència de les forces armades espanyoles en aquests esdeveniments de caràcter formatiu en considerar que busquen donar una imatge ‘amable’ de la carrera militar i presentar-la com una sortida ‘humanitària i pacífica’ per als joves.

El text també insta el departament d’Ensenyament a fer totes les gestions pertinents per impedir la representació de les institucions militars tant al Saló de l’Ensenyament com al Festival de la Infància perquè xoquen amb ‘els valors de la cultura de la pau, els drets humans i la solidaritat internacional’.

La CUP troba ‘especialment greu’ que les forces armades promoguin la carrera militar com a sortida laboral en un moment de crisi econòmica, ja que els joves que no tenen accés a la universitat poden veure l’exèrcit com a alternativa a l’atur estructural, segons diuen.

La formació de l’esquerra anticapitalista és conscient que en la pròxima edició del saló, que arrenca el 9 de març, l’exèrcit tornarà a ser-hi present. Per això, fa una crida tant a la Generalitat com a l’ajuntament a ‘fer totes les gestions pertinents’ perquè Fira de Barcelona no permeti la representació de les institucions militars en esdeveniments educatius i de lleure.

Els grups de Ciutadans, el PSC i el PP a Barcelona no han signat aquesta declaració institucional.

Informació de: Vilaweb.cat

plebcnvideo

Leave a Reply