Ments militaritzades: Com ens eduquen per assumir la guerra i la violència

2684_Mentes_militarizadasMents militaritzades mostra amb una introducció i nou capítols com des de diferents àmbits es promou de manera més o menys explícita, però en tot cas conscient, la militarització de les societats i dels seus individus.

Sense la militarització de les ments i sense la naturalització del militar, la guerra i les armes serien tan impopulars que abans o després deixarien d’existir.

Els qui es beneficien de l’existència de les estructures militars i de les pròpies guerres saben que han de dedicar recursos a mantenir un elevat nivell de militarització en les ments dels seus conciutadans, perquè mentre és així podran seguir mantenint la seva situació de privilegi.

Trencar amb la militarització i optar per vies alternatives desmilitaritzadores requereix en primer lloc la identificació del problema. Amb Ments Militaritzades esperem despertar l’interès per aquesta qüestió i oferir algunes alternatives que ens ajudin a desaprendre la guerra i a desmilitaritzar els nostres valors i la nostra educació.

La present publicació és una proposta del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i de la campanya Desmilitaritzem l’Educació.

L’autoria del llibre correspon a un treball conjunt de nou investigadores i activistes per la pau implicades d’una manera o un altre en tots dos grups.

Més informació aquí

Leave a Reply