Un crit a l’acció: Setmana Internacional contra la Militarització de la Joventut

T’agradaria prendre mesures contra la militarització de la joventut juntament amb molta altra gent per tot el món?
int_week_militarisation_youth_poster_catalan
Pots unir-te a la Setmana d’Acció de la Internacional de Resistents a la Guerra que tindrà lloc entre el 14 i el 20 de novembre.

La Internacional de Resistents a la Guerra està organitzant la tercera Setmana Internacional d’Acció contra la Militarització Juvenil del 14 al 20 de novembre d’aquest any. La setmana és un esforç en conjunt d’acció antimilitarista a tot el món, el propòsit de la qual és conscienciar i desafiar sobre les maneres en què els joves són militaritzats i donar veu a les alternatives.

L’any passat la setmana es va celebrar amb diverses activitats, incloses accions directes, xerrades, tallers i molts altres esdeveniments, amb la participació de grups de molts països, inclosos Colòmbia, Gran Bretanya, Alemanya, Finlàndia, Nepal, Nova Zelanda, Estat Espanyol, els EUA i Turquia. Els esdeveniments de l’any passat van ser una continuació de la primera setmana d’acció celebrada en 2014 i un dia d’acció celebrat en 2013.

Reclutament de ments i cossos

2684_Mentes_militarizadasAvui dia els militars, els grups armats i uns altres que es beneficían de la guerra estan usant diverses maneres per accedir a la joventut, no solament per reclutar cossos, però també per reclutar ments cap a la causa militar. En alguns països, la militarització de la joventut és més aparent i òbvia —joves (principalment, encara que no exclusivament, homes) estan sent forçats a unir-se a l’exèrcit a través de l’allistament. Això també podria incloure el reclutament forçós i el reclutament de nens. En molts llocs —fins i tot aquests llocs on l’allistament ha estat suspès o abolit— els governs, els traficants d’armes i altres especuladors de la guerra tenen un interès directe en l’adoctrinament de la joventut perquè siguin positius cap a les accions militars.

Quines estratègies i pràctiques estan seguint aquestes parts governamentals i no governamentals per poder convèncer a la joventut que recolzin, activa o passivament, la seva causa militar? Què podem fer per contrarestar aquestes estratègies dels especuladors de la guerra? En la setmana d’acció d’aquest any ens estem centrant, principalment, en les moltes maneres en les quals les ments i els cossos dels joves són reclutats per a les forces armanas i la guerra.

Què Pots Fer?

Si t’agradaria unir-te als activistes de tot el món que estan prenent mesurades contra la militarització de la joventut, posa’t en contacte amb notrosos a través de cmoy@wri-irg.org. Per favor visita www.antimili-youth.net per a actualitzacions i més informació.

Organitza la teva pròpia acció no-violenta com a part de la Setmana d’Acció contra la Militarització de la Joventut! Explica’ns què estàs planejant (accions directes, fòrums públics, xerrades, projeccions de pel·lícules, campanyes d’internet, etc.). Si l’acció és pública, la publicarem per difondre-la.

A Catalunya, pots contactar a la campanya Desmilitaritzem l’Educació per formar part de l’acció conjunta i difondre les accions que organitzeu en diferents territoris

No estàs segur de què fer? Contacta’ns i parlarem sobre alguns propostes o et posarem en contacte amb genten del teu país que ja estigui planejant alguna cosa. Entra aquí per veure exemples dels esdeveniments de l’any passat.

Leave a Reply