Desarma Madrid: Vénen a Madrid els Senyors de la Guerra

Des de la campanya Desmilitaritzem l’Educació, us compartim el comunicat de la Plataforma Desarma Madrid en relació a l’acolliment per part de IFEMA Madrid per a la realització del 6o. Saló Internacional de Tecnologies de “Seguretat”

Us animem a adherir-se i difondre les propostes de mobilització i denúncia.

………….

Vénen a Madrid els Senyors de la Guerra

logo

Els col·lectius, les persones i moviments sotasignats volem expressar el nostre més profund rebuig a l’Organització del 6º Saló Internacional de Tecnologies de Seguretat Nacional, HOMSEC, els propers 14, 15 i 16 de març de 2017 en el recinte del IFEMA de Madrid, espai gestionat per la Comunitat de Madrid i l’Ajuntament de Madrid, entre altres entitats.

HOMSEC és la major fira d’armament i tecnologies de seguretat que s’organitza en l’Estat Español. Espanya és un gran exportador d’armes, el 6º del Món. Això no és casualitat i s’aconsegueix, entre altres coses, gràcies a fires com aquesta.

L’esdeveniment és una mostra dels últims avanços a les diferents àrees tecnològiques que aborden la Defensa i Seguretat Nacional i es presenta com el “únic Saló professional enfocat a la Seguretat Nacional a Espanya, un país geoestratégico en la seva relació amb Iberoamèrica, Àfrica i Orient Mitjà”.

El promotor de HOMSEC és el Grup Atenea-Seguretat Nacional, entramat empresarial fomentat per personatges vinculats amb el cop d’estat de febrer de 1981 i coneguts per la seva vinculació als ideals de l’extrema dreta.

HOMSEC servirà de punt de trobada entre comerciants d’armes i agents que es beneficien del negoci de la guerra, com a empreses de seguretat privada militar i empreses de video-vigilància, entre unes altres.

En aquest espai podran intercanviar experiències i “mantenir reunions clau amb Administracions i compradors privats i planificar el seu seguiment mitjançant serveis privats de consultoria”, tal com es recull a la pròpia pàgina web de l’esdeveniment. Aquest tipus d’iniciatives només contribueixen a retallar drets i llibertats darrere d’una falsa i manipulada idea de seguretat.

Institucions que es declaren defensores de la pau i els drets humans, com l’Ajuntament o la Comunitat de Madrid, no haurien de permetre que esdeveniments d’aquest tipus se celebrin en espais de gestió pública com el IFEMA. Volem que els espais públics serveixin per a la promoció d’una cultura de pau, no com a aparadors de la guerra i la violència.

Nosaltres ens neguem al fet que els espais públics s’utilitzin per allotjar aquest tipus d’esdeveniments que fomenten la cultura de la guerra i el conflicte, així com models de seguretat repressius i centrats en amenaces militars sobre la integritat territorial i política dels Estats, totalment allunyats del model de seguretat humana que defensa el dret a una vida lliure de violència, inclosa la violència heteropatriarcal, el dret a una vida lliure de misèria i lliure de la por. Volem un model de seguretat humana integral, que contempli aspectes que van des del polític i el comunitari, a aspectes relatius a la seguretat econòmica, alimentària i mediambiental.

PERQUÈ CREIEM QUE ALTRES MODELS DE SEGURETAT SÓN POSSIBLES:

  1. Exigim al IFEMA la cancel·lació de l’esdeveniment.
  2. Exigim que l’Ajuntament de la ciutat de Madrid, declarada com una ciutat de pau i acolliment en la qual totes les persones puguin sentir-se segures, es desmarqui públicament d’aquesta iniciativa
  3. Exigim a Aj. i Comunitat que auditin els comptes de la fira de l’esdeveniment i les faci públiques en honor de la transparència.
  4. Cridem a la societat civil a denunciar i boicotejar aquesta fira unint-se a les accions contra la mateixa.

Contacte i adhesions desarmamadrid@desobediencia.es
Segueix-nos en Twitter @desarmaMadrid

Iniciativa promoguda per la Plataforma Desarma Madrid, formada per:

Asamblea Antimilitarista de Madrid, BDS Madrid, Ecologistas en Acción Madrid, Mujeres de Negro contra la Guerra (Madrid), Palestina Toma la Calle, Colectivo Utopía Contagiosa y Yayoflautas Madrid.

Leave a Reply