L’Activisme Pacifista!

Sota el lema “Les armes no eduquen, les armes maten” la Campanya Desmilitaritzem l’Educació manifesta i fa escoltar les seves reivindicacions per la no militarització progressiva de determinats espais públics com és el cas del Saló de l’Ensenyament, i que va tenir lloc del passat 23 al 27 de març de 2011.

El programa LATITUDS de TV3 ha seguit aquesta acció de ben aprop i la retransmetrà sota el títol Activisme pacifista el diumenge 6 de novembre per TV3 a les 20h. Latituds vol donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món.

D’entre totes les ofertes educatives i formatives que es presenten al Saló de l’Ensenyament, s’hi troben les Forces Armades Espanyoles. Cal dir, que la proposta que l’exèrcit ofereix als estudiants s’oposa taxativament a la LOE. La Llei Orgànica d’Educació, del 2006, s’inspira en “l’educació per a la prevenció de conflictes i per a la resolució pacífica d’aquests, així com la noviolència en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social”, i s’orienta a la consecució de “la formació per a la pau, el respecte dels drets humans, la vida en comú, la cohesió social, la cooperació i solidaritat entre els pobles.” Cosa, que no impulsen pas les Forces Armades sinó que al contrari, en aquest espai el que fan es potenciar l’eufemística de la “cultura de la defensa” i “l’esperit militar” entre la joventut per millorar la seva deteriorada imatge pública i pal·liar les actuals dificultats de reclutament.

La cultura de pau ens parla de com entendre el món i d’una manera determinada d’actuar i relacionar-nos en la nostra vida quotidiana i des del convenciment que la missió de les institucions i els agents educatius és el foment de la cultura, la ciència, els valors de la convivència i la diversitat, la Campanya creiem que exèrcit i educació són conceptes antagònics.

Les dates per el proper Saló de l’Ensenyament serà del 21 al 25 de març de 2012.

Per més informació i per vincular-vos a la Campanya adreceu-vos a a/e: desmilitaritzem@gmail.com

Més informació:

BLOG PROGRAMA LATITUDS       www.tv3.cat/latituds

A MÉS A MÉS, ES REEMETRÀ:

Canal 33

Diumenge 20h (estrena de nous capítols)

Dimecres 23.30h

Dijous 17h

Canal 3/24

Dijous 5.30h (nit de dimecres a dijous)

Diumenges 15.30h

Leave a Reply