Retallem la despesa militar, invertim en despesa social

  • by

Davant la crisi econòmica actual molts governs retallen els seus pressupostos, reduint prestacions i serveis socials bàsics. Però la despesa militar segueix tenint un pes molt important i els recursos destinats a preparar la guerra continuen sent molt elevats. Per 13è any consecutiu –tot i que el 2011 molt lleument- la despesa militar mundial ha continuat pujant.

Els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2012, que tot just s’acaben de presentar i han de discutir-se al Congrés, van en la mateixa línia. La mitjana de reducció de la despesa ministerial és del 17% mentre que la despesa militar s’ha reduït menys d’un 8%. En canvi, partides tan importants per a construir un món més just i pacífic, com la cooperació al desenvolupament, s’han retallat per sobre del 50%. O es parla de reduir 10.000 milions d’euros de la despesa sanitària o educativa.

Per això, en el marc del Dia d’Acció Global sobre la Despesa Militar, volem denunciar aquesta situació, sensibilitzar la ciutadania i pressionar al Govern i els partits perquè, si cal retallar, que ho facin sobretot amb la despesa militar.

Informació aquí

Leave a Reply