Afrikaner Blood, primer premi World Press Photo Multimedia 2012

El passat 15 de març va ser anunciat el guanyador de la segona edició del World Press Photo Multimèdia. El primer lloc s’ha atorgat al treball “Afrikaner Blood” del fotògraf Ilvy Njiokiktjien i el cinegrafista Elles van Gelderen.

Aquesta producció acompanya a joves afrikaners en una colònia de vacances on s’ensenya “autodefensa” i com combatre un “enemic” negre.

Els jurats van triar aquesta producció per ser “una obra increïblement ben elaborada i matisada amb una estructura coherent i de refinada execució”, afirma el Vicent Laforet, participant del jurat. Aquesta obra va ser triada entre les 287 produccions procedents de 48 països que es van inscriure en aquesta edició.

Les entrevistes als joves i al responsable del camp deixen veure clarament el mecanisme de violència i abús psicològic aplicat a adolescents per modelar una sèrie de pensaments racistes heretats de la pitjor època del Apartheid sud-africà.

El responsable del camp es ufana de poder fer-los canviar la seva opinió sobre la “Rainbow Nation” en una hora i fer-los creure als seus “seguidors” que estan en perill i han de defensar-se.

Arguments que sustenten els mecanismes de violència i militarisme en gairebé tots els països.

Fonts: World Press Photo, Miradaphoto

Leave a Reply