Contra la militarització de la joventut

8 juny 2012 – 10 juny 2012

Conferència Internacional a Alemanya 2012

Darmstadt, 8-10 de juny de 2012

“A Europa, i fins a cert punt a escala mundial, existeixen actualment dues tendències que contribueixen a una militarització creixent de la joventut. La primera tendència és el final (o, més exactament, la suspensió) de la conscripció a la majoria dels països europeus des dels anys 90. La segona tendència és una “normalització de la guerra” procedent de la “guerra contra el terrorisme” i l’ús de la força militar com a instrument polític. Ambdues tendències es reforcen mútuament per potenciar la militarització de la joventut des edats primerenques, alguna cosa contra el que ens hem compromès a lluitar.

El projecte, que inclou una conferència internacional a Alemanya i una publicació després de la conferència, pretén reunir activistes de tot el món.

L’objectiu és fomentar una xarxa regional i multi-regional ja en marxa d’organitzacions antimilitaristes que col · laboren mútuament. L’objectiu general de la conferència és enfortir el treball contra la militarització de la joventut a Europa (i més enllà), proporcionant oportunitats perquè la gent intercanviï coneixements i experiències del treball en aquest camp, i també crear / enfortir les xarxes i les relacions a tota la regió.

Temes

La militarització dels joves pren moltes formes. El projecte pretén analitzar les diferents maneres per les quals els joves són militaritzats. També s’estudiaran les estratègies per resistir la militarització juvenil.

Tot i que hem separat els diferents temes i tipus de resistència, el nostre objectiu és portar els temes centrals d’anàlisi per a cada tema, incloent però no limitat a:

  • Classe
  • Raça
  • Ètnia

Nacionalisme i patriotisme:

Anàlisi del privilegi de l’exèrcit com una cosa normal i essencial per mantenir i sostenir a l’Estat-nació. Com es pot mantenir la legitimitat de desafiar a la violència quan s’està deslegitimizando com amenaça a la seguretat i es presenta com una cosa destructiu per a la societat?

Cultura militarista:

S’animarà els participants a “traçar el mapa” de la cultura militarista a nivell mundial al mateix temps que compartir estratègies per desafiar la prevalença cultural del militarisme i debatre la possibilitat d’alternatives pacífiques o no-violentes.

Estratègies de reclutament:

Al llarg de la conferència es debatrà sobre les estratègies de reclutament utilitzades actualment pels exèrcits. No obstant això, es farà més èmfasi en els sistemes de reclutament actuals i emergents.

Militars en els espais públics:

Analitzarem com l’exèrcit envaeix els espais públics, tant les tendències actuals com passades. Desenvoluparem una anàlisi de la situació actual i compartirem estratègies de resistència.

Masculinitats militars:

Dedicarem un temps a part a examinar com l’exèrcit soscava la diversitat de gènere amb el binarisme i l’augment de reclutament de dones i de gent LGBTIQ.

L’exèrcit en el sistema educatiu:

Com contacta l’exèrcit amb nens en edats escolars com, per exemple, a través de programes cadets / juvenils o col · laborant en activitats curriculars i extracurriculars, a més de la recent (infra) finançament de les universitats explotades per l’exèrcit amb “beques restringides”.

Resistència

Dins dels moviments de pau i en contra de la guerra, hi ha moltes maneres de desafiar i resistir la presència i les tàctiques de reclutament de les Forces Armades.

Durant la conferència es donarà prioritat a l’intercanvi i l’exploració d’estratègies per augmentar la resistència contra la militarització dels joves, tant a Europa com a la resta del món.

Ens centrarem sobretot en:

  • La militarització fora dels col · legis
  • Objecció de consciència
  • Lluita contra el reclutament militar
  • Veterans per la Pau
  • Resistència de les dones i la gent Queer
  • Treballant amb els joves desfavorits per evitar el reclutament de grups vulnerables

Sol · licitud

Omplir i enviar el formulari adjunt no garanteix l’assistència a la “Conferència contra la militarització de la joventut”, però ens proporciona les dades per a comunicar amb tu sobre el desenvolupament del projecte i oferir-te una plaça quan estiguin disponibles.

Inscriu-te aquí: http://wri-irg.org/es/shop/militarizaciondelajuventud

Internacional de Resistents a la Guerra

La Internacional de Resistents a la Guerra és una organització que dóna suport als objectors de consciència i el seu dret a rebutjar a matar.

La IRG creu fermament que l’objecció de consciència és un innegable dret humà. Té a més una llarga història fomentant l’acció no-violenta en contra de les causes de la guerra.
La Internacional de Resistents a la Guerra,
5 Caledonian Rd, London N1 9DX, Regne Unit
☎ +44-20-7278 4040
☎ +44-20-3355 2364
Fax: +44-20-7278 0444
Email: militarisationofyouth@wri-irg.org
Web: http://wri-irg.org

Deutsche Friedensgesellschaft – Vereinigte KriegsdienstgegnerInnen

DFG-VK es va crear amb la fusió de Deutsche Friedensgesellschaft (La societat alemanya per a la pau), fundada el 1892, la Internationale der Kriegsdienstgegner (Internacional de Resistents a la Guerra – 1968) i la Verband der Kriegsdienstverweigerer (Associació d’Objectors de Consciència – 1974). Els seus membres consideren el rebuig a tots els serveis militars i no militars per a la guerra com una acció concreta contra la guerra. L’objectiu de DFG-VK és acabar del tot amb la violència militar. DFG-VK té com a objectiu un complet desarmament mundial i treballa per aconseguir l’abolició de l’exèrcit alemany. DFG-VK forma part d’un moviment mundial per la pau, la justícia i per un futur millor.

La Fundació Bertha-von-Suttner

La Fundació Bertha-von-Suttner treballa per l’enteniment, la pau i la cooperació internacional. Aquesta tasca es realitza seguint la tradició de la pacifista Bertha von Suttner, que valentament va lluitar contra l’esperit militarista de finals del segle XIX, va analitzar les causes i denunciar l’armament i les seves conseqüències. Un dels objectius de la Fundació Bertha-von-Suttner és el d’examinar les causes de la guerra i la manera d’abolir aquestes causes, les formes de desarmament i el desenvolupament de formes civils alternatives de tractar els conflictes inter i intra-estatals.

Conferència i Lloc

La conferència tindrà lloc en un centre en Damstadt (a uns 20 minuts de Frankfurt) des de la tarda del divendres 8 de juny fins al diumenge 10 de juny. El centre serà reservat per a la conferència i proporcionarà allotjament, menjar, sales de reunions i un ambient distès. Encara que potser sorgeixi la possibilitat d’algun tipus de subsidi / finançament per a l’esdeveniment, tots els sol · licitants han de comptar amb una despesa d’uns 120 euros per cobrir totes les despeses, una quantitat que es confirmarà més endavant.
Jugendhof Bessunger Forst eV
Aschaffenburger Straße 183-187
D-64380 Roßdorf

Contacte

War Resisters ‘International,
5 Caledonian Rd, London N1 9DX, Britain
☎ +44-20-7278 4040
☎ +44-20-3355 2364
militarisationofyouth@wri-irg.org
http://wri-irg.org

Més informació

Leave a Reply