Les guerres dels bancs catalans (silenci mediàtic 2011)

Anuari Mèdia.Cat

Els silencis mediàtics 2011

Un informe de Setem denuncia que el Banc Sabadell, La Caixa, Bankia, Catalunya Caixa i Banca March financen i inverteixen en empreses de producció armamentística.

El Banc Sabadell és, amb permís de CaixaBank, el banc més potent radicat als Països Catalans. Des del 2007 fins ara ha estat el banc català que més diners ha invertit en empreses que fabriquen armament. Ho afirma el darrer informe de l’ONG Setem. L’estudi Negocis bruts. Bancs espanyols que financen armes compromeses situa en el rànquing cinc bancs i caixes de capital català, valencià i balear: Sabadell, La Caixa, Bankia —on participen Bancaja i Caixa Laietana—, Catalunya Caixa i la Banca March. Totes haurien invertit en empreses que produeixen sistemes de transport, telecomunicacions i armes destinades a la indústria militar. Les entitats financeres es desmarquen de l’informe i matisen que les empreses finançades tenen un negoci més ampli. A més, remeten als seus codis de bona conducta per justificar “inversions responsables”.

Leave a Reply