Skip to content

El Congrés aprova crèdits de 2.000 milions per a defensa

Tomado de La Opinión de Málaga

El Congrés ha aprovat avui, amb els vots del PP i la crítica de tots els partits d’oposició, el crèdit aprovat pel Govern de 1.782 milions d’euros per pagar deute acumulat amb la indústria de la Defensa, un “element estratègic de la seguretat nacional “, segons el ministre del ram, Pedro Morenés.

Amb 176 vots a favor (PP i el diputat d’UPN), 151 en contra i cap abstenció, el ple de la Cambra Baixa ha convalidat el Reial Decret Llei, aprovat pel Govern el 7 de setembre, pel qual es concedeix a Defensa un total de 1782770890 euros per atendre el deute acumulat amb els seus proveïdors durant 2010 i 2011, així com els compromisos de pagament de 2012 no previstos en el pressupost del Ministeri.

Morenés ha subratllat que el Govern “ni pot ni vol” eludir els pagaments acumulats i ha afirmat que aquest crèdit suposa “un primer pas” per saldar deutes, “posar el comptador a zero” i seure a negociar amb la indústria de la defensa sobre els pagaments pendents.

Els impagaments acumulats per Defensa en programes especials d’armament superen els 30.000 milions d’euros fins al 2025, dels quals 1.782 s’han d’afrontar aquest any.

Després de recalcar que el Govern ha de pagar els seus deutes per “responsabilitat i credibilitat”, el ministre ha dit que no fer-ho suposa descrèdit per a Espanya, així com sancions.

A més, no pagar hagués “amenaçat mortalment” el sector de la defensa, amb més de 500 empreses, uns 80.000 llocs de treball i una facturació de més de 6.100 milions d’euros.

El “just” pagament és “una aposta per la indústria espanyola de la Defensa”, un “element estratègic de la seguretat nacional”, ha recalcat el ministre.

1 thought on “El Congrés aprova crèdits de 2.000 milions per a defensa”

  1. Pingback: Denunciem la presència de l’Exèrcit en el Festival de la Infància | Desmilitaritzem l'Educació

Leave a Reply