Exèrcits fora de les escoles d’Andalusia

  • by

Comunicat de Premsa de la Xarxa R.A.N.A.

granadaPER UNA EDUCACIÓ PER A la PAU LLIURE D’EXÈRCITS, MILITARS I PATRIOTISMES: LA MENT DE L@s NEN@S NO ÉS UN OBJECTIU MILITAR

Exèrcits fora de les escoles d’Andalusia.

La Xarxa Antimilitarista i Noviolenta d’Andalusia denuncia la recent signatura d’un conveni entre l’Exèrcit i l’Ajuntament de Granada per portar als centres educatius granadins el missatge de la suposada necessitat de la fabricació d’armes, la justificació de les despeses militars i de la violència armada davant altres pobles com a única via de resolució dels conflictes internacionals.

Exigeix a l’Ajuntament de Granada que retiri immediatament tan nefasta i anti-educativa iniciativa (nota 1) i a les autoritats militars que l’han impulsat QUE DEIXIN EN PAU als alumnes i alumnes de Granada, perquè la ment dels nens i les nenes no és un objectiu militar on gravar a foc que la Pau és la “Pau armada” en comptes de la Justícia i la Noviolencia. León Tolstoi deia que els majors crims de la història els han comès els estats amb els seus exèrcits; Gonzalo Arias que la violència dels “justs” és la més perillosa de totes; i Herman Hesse que “quan escolto parlar de banderes i pàtries, pinso en què estan preparant la propera matança”.

Denúncia amb fermesa aquesta iniciativa de militarització d’Andalusia per ser contrària al artº 5.j) de la Llei 17/2007 d’Educació d’Andalusia, el qual diu clarament: “Promoure la cultura de pau en tots els ordres de la vida i afavorir la cerca de fórmules per prevenir els conflictes i resoldre pacíficament els que es produeixin en els centres docents”. I és contrària també al artº 10.3.22 de l’Estatut d’Andalusia que parla que la Pau és un objectiu bàsic d’aquesta comunitat autònoma; i del artº 245.2 del nostre Estatut que es refereix al principi de solidaritat i a “la defensa dels drets humans i la promoció de la pau i els valors democràtics”.

Aquest tipus d’actuacions de l’Exèrcit en els col·legis andalusos, enfocades a justificar guerres com la d’Afganistan o bogeries com la instal·lació de l’escut antimíssils a la Base de Rota, afecten molt negativament a projectes pedagògics, ja en marxa, de la pròpia Junta d’Andalusia com és la Xarxa Andalusa “Escola: Espai de Paz” (Nota 2), i a més són INTOLERABLES en temps de crisis en els quals precisament el balafiament de les despeses militars (30.000 milions d’euros de deute acumulat) està afectant greument a les necessitats en Educació, sistema de Salut, etc.

Encara que no és una resposta nascuda de les organitzacions que componen la R.A.N.A. recolzen les campanyes d’exigència d’EDUCACIÓ PER A la PAU que algunes organitzacions polítiques de la província de Granada ja han engegat (Nota 3) per tractar de corregir aquest INACCEPTABLE conveni entre l’Exèrcit i l’Alcalde de Granada.

Anuncien la ràpida divulgació, igual que ja van fer l’any passat, d’un nou dossier de materials (que pengessin aviat en el seu blog) per a la celebració en totes les escoles d’Andalusia del 30 de gener, Dia Escolar de la Noviolencia i la Pau (DENiP), celebració que serà la millor resposta ciutadana a les funestes intencions de l’alcalde de Granada i de les Forces Armades.

Demanen a tota la comunitat educativa d’Andalusia que dirigeixi a l’Alcalde de Granada cartes de rebot a aquest conveni amb l’Exèrcit, traslladant-li que LA MENT DE L@s NEN@S NO HA DE SER UN OBJECTIU MILITAR (veure Nota 4).

R.A.N.A. esta composta per:

Ecologistas en Acción-Andalucía, Confederación General del Trabajo-Andalucía, Noviolencia Ahora (Jerez), Casa de la Paz de Sevilla (Mujeres de Negro, Alternativa Antimilitarista-M.O.C. Sevilla, REDPAZ), Ahimsa (Málaga), M.O.C.-ELAIA (Puerto Sta. María), Madres contra la Droga ANDAD (Puerto de Sta. María), RANA-Algeciras.

__________________________________________________________

(Nota 1): Referencia al convenio Ejército-Ayuntamiento de Granada.

(Nota 2): Escuela Espacio de Paz (Junta de Andalucía).

(Nota 3): RECOGIDA DE FIRMAS, y Granada Laica.

(Nota 4): Más información en la web de la campaña de la Internacional de Resistentes a la Guerra -IRG- contra la militarización de la Juventud.

Leave a Reply