Canàries, per una cultura de pau #canariasculturadepaz

Fem ressò de la campanya d’Alternativa Antimilitarista MOC, Canàries per la Pau

canariasLes entitats sotasignants veiem amb preocupació com les nostres aspiracions per una cultura de pau xoquen amb la promoció d’una anomenada “cultura de defensa” militar.

El nostre arxipèlag està sent objecte de nombroses activitats que entenem de remilitarització social, que inclouen a la infància.

Citem com a exemple les nombroses intervencions d’unitats militars en festes populars i en esdeveniments esportius, l’organització de maniobres i exhibicions militars a espais públics, les anacròniques jures de bandera, desfilades i actes com la celebració del Dia de les Forces Armades, les exhibicions aèries amb avions de guerra, jornades de portes obertes que inciten a les nenes i els nens a percebre les armes com joguines, quan són les seves principals víctimes en les guerres.

La realització d’aquestes activitats impliquen la col · laboració i la posada a disposició de recursos públics, en 1 context de restriccions a la vida cultural.

Aquestes activitats de publicitat militar pretenen normalitzar la presència, la necessitat i legitimitat dels exèrcits, venent-los com a organitzacions benèfiques amaguen la missió militar d’amenaça i exercici de la violència l’Estat en favor dels interessos de les minories poderoses i justifiquen el crim de la guerra i l’armamentisme intenten contrarestar el rebuig popular de les guerres d’ocupació (Iraq, Afganistan …) i la cooperació espanyola amb l’OTAN a la guerra permanent contra els pobles aplanen el camí al reclutament de joves des que són infants, i garanteixen la continuïtat del negoci armamentístic

En l’àmbit educatiu, cada vegada es fa més difícil promoure l’educació per a la pau i la noviolència si col · legis, instituts i universitats es troben oberts a la publicitat militar. Les visites escolars a instal · lacions militars i la presència de militars a les escoles fent “orientació laboral” suposen una contradicció amb els objectius de l’educació per a la pau.

Per tot això instem a desobeir a la guerra des de les nostres possibilitats, des d’aquí.

Sol · licitem a mitjans de comunicació, institucions públiques, col · legis, instituts, universitats i tota mena d’entitats a dir no a la cultura militar, a no prestar col · laboració ni recursos amb la preparació i la justificació de la guerra, ja boicotejar el reclutament dels nostres joves , per així poder realitzar una veritable educació per a la pau que passa per l’crítica de les causes i de la ideologia que fan possible la guerra.

La guerra comença aquí: Parémosla aquí!

Més informació: oiga.me

Leave a Reply