Militars de la caserna del Bruc fan maniobres metralleta en mà a l’entorn de l’escola Els Xiprers

Informació de La Directa

Nova polèmica per la presència de militars a la serra de Collserola. Fins ara havien patrullat per la carretera de Molins de Rei i en zones menys habitades. Ahir al matí, però, ho van fer a l’entorn de la vall de Sant Just i fa unes setmanes davant l’escola Els Xiprers. L’AMPA del centre educatiu està preparant un comunicat per denunciar els fets.

Militars de la caserna del Bruc acostumen a fer maniobres per Collserola, normalment a zones poc habitades, com pedreres i descampats, però des de fa uns mesos comencen a fer-ho a les àrees més transitades i habitades del parc natural. Metralleta en mà, amb vehicles blindats i amb tota mena d’equipament bèl·lic surten a primera hora del matí des de la macrocaserna situada al costat del campus nord de la Universitat de Barcelona, i pugen fins a la serra. Fan pràctiques de tir i de camuflatge entre els arbres i la vegetació, simulen un enfrontament armat enmig de la zona forestal. A mitjans de l’any passat tot un regiment de muntanya destinat a Jaca va rebre l’ordre de traslladar-se al Bruc, i des d’aleshores s’ha incrementat la seva presència visible a Collserola. La caserna de Sant Climent Sescebes, a l’Alt Empordà, també compta amb un regiment de sapadors de muntanya. Un dels pares que portava la criatura ahir a l’escola va poder gravar l’escena quan tornava a casa -ho ha difós el programa contrainformatiu Contrainfos de LaTele.cat-, i fins i tot es va dirigir als militars en to irònic, preguntant si buscaven terroristes per la zona. Joan Puigdollers, regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi ha manifestat després de l’aparició de les imatges que el consistori barceloní no té cap eina per prohibir la presència armada dins del parc natural.

Vídeo editat pel programa contrainformatiu ‘Contrainfos’ de la Tele.cat

 

Leave a Reply