Dones pinten l’oficina de reclutament a Glasgow en nom de la pau

Pres de: WRI-IRG (Internacional de Resistentes a la Guerra)

Ahir, 1.° de març, tres dones van pintar els vidres de l’oficina de reclutament de l’Exèrcit a Glasgow en protesta contra la propaganda deshonesta que s’usa per convèncer als joves d’unir-se a ell.

A les 8 del matí, Barbara Dowling i Leonna O’Neill van pintar en lletres grans i colorides “NO S’UNEIXIN. NO CREEN ELS FALSOS ANUNCIS”, ARMES, BOMBES, TANCS? NO, GRÀCIES” i “NO A la GUERRA” en els vidres de l’oficina de Queen Street. Mary Millington va repartir fullets on es contaba la història d’un jove que es va unir a l’exèrcit per enorgullir a la seva mamà i que va acabar seriosament ferit a Afganistan.

Quan va arribar la policia, Barbara i Leonna es van agarrar la una a l’altra i van impedir el pas per evitar que netegessin els vidres. Després, les tres es van asseure i després de més d’una hora i mitja van ser arrestades. En la comissaria de Stewart Street, van ser acusades d’obstrucció a la policia i vandalisme.

“Convertir-se en soldat es promociona com una gran carrera, però els brillants afiches no esmenten les lesions, tant físiques com a mentals, que sofreixen molts ni, per descomptat, les morts. El sofriment que se’ls causa als civils en nom de la ‘lluita contra el terrorisme’ tampoc apareix per cap costat”, va dir Barbara Dowling.

Les tres dones van ser alliberades sota fiança i compareixeran el 23 de març davant el tribunal de districte de Glasgow.

Barbara Dowling i Mary Millington són membres de Trident Ploughshares i Leonna O’Neill viu en Faslane Peace Camp.

Contacte tp2000@gn.apc.org

Mès informació aquí

Traducción al castellano: Mabel Pedemonte

Leave a Reply