Skip to content

Reunió al Parlament de Catalunya – Dijous 05/03/20

El passat dijous 5 de març, membres de la campanya Desmilitaritzem l’Educació es van reunir amb representants dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que van donar suport el juliol del 2016 per tal d’aprovar la Moció 55/11, sobre la Desmilitarització de Catalunya.

A la trobada van acudir les persones diputades de les quatre organitzacions polítiques que van votar i aprovar per majoria absoluta la Moció 55/11: en Francesc de Dalmases, de JuntsxCat; en Ferran Civit, d’ERC; la Susanna Segovia, de CatenComú-Podem; i amb el Carles Riera, de la CUP-CC.  La campanya va comptar amb una àmplia representació territorial ja que hi van assistir en Jaume Añé, de la plataforma de Lleida; la Núria Cuadrat de la Coordinadora d’ONGs Solidàries de Girona; i la Marina Pérez i el Jordi Muñoz de la campanya de Barcelona.

La campanya va plantejar a les diputades l’actual situació del territori, especificant la situació a cada municipi on participa l’exèrcit en espais educatius, de formació o de lliure. A més, es va comentar la necessitat d’activar una actuació conjunta entre les diverses administracions públiques implicades –Generalitat i ajuntaments– perquè s’implementi efectivament la Moció 55/11. Les persones membres de la campanya també van fer especial incidència en el rebuig a que entrin agents amb armes, porres, manilles… a les escoles i instituts, tant pel que fa a la policial local com als Mossos d’Esquadra. Així mateix, la campanya també va manifestar la necessitat d’ampliar la Moció amb tres punts: que les administracions treballin amb banca ètica versus banca armada; a debatre la qüestió referent als agents forestals, han d’anar armats?; i a dur a terme un major seguiment i potenciació d’alternatives a les xerrades sobre seguretat que es fan als centres escolars. També es va fer referència a donar un impuls i reforçar els paper i les funcions del Consell Català de Foment de la Pau amb motiu de la renovació de la presidència.

Així mateix, es va demanar a les diputades el compromís a incorporar en els programes electorals de les seves organitzacions polítiques els continguts de la Moció 55/11 i les reivindicacions de la campanya Desmilitaritzem l’Educació, a fer un seguiment proper d’aquest àmbit i a ratificar o ampliar la Moció al començament de la següent legislatura i el compromís d’una efectiva i real implementació.

Finalment, es va demanar que gestionessin una reunió de membres de la Campanya Desmilitaritzem l’Educació amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló. Aquella mateixa tarda, el Departament ja es va posar en contacte amb nosaltres per agendar-la. I també vam comentar la necessitat de dur a terme una trobada amb el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell.

Leave a Reply