DENIP 2011

La pau no és només l’absència de guerra.
La pau com a valor humà s’aprèn i es posa en pràctica dia a dia.

Un cop més celebrem aquesta diada, i ja van 47 anys, instituïda l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, com a una iniciativa d’Educació No-Violenta i Pacificadora, difosa internacionalment”.

Des d’USTEC·STEs volem fer èmfasi en la importància d’aquest dia. No és pas una celebració més, és el resultat del treball tenaç de molts anys de dedicació de milers de docents arreu el món per portar a terme l’educació per a la pau i els drets humans al sí dels nostres centres educatius, amb el suport de tota la comunitat educativa, per què una convivència pacífica i respectuosa és bàsica en l’ambient escolar, atès que forma part dels valors individuals i col·lectius imprescindibles per aconseguir una societat que visqui veritablement en PAU.

Ens consta que un gran nombre de centres educatius contemplen l’educació per a la pau i la solidaritat dins els objectius del PEC, i que treballen anualment el DENIP: n’hi ha que dediquen alguns dies i preparen activitats al voltant del 30 de gener, acabant amb un acte central el mateix dia; n’hi ha que tenen l’Educació per la Pau com a treball sostingut al llarg del curs; i també n’hi ha que fan un acte puntual de celebració… Tan se val, malgrat les noves corrents tecnicistes i mercantilistes de l’educació, encara un ampli grup de docents creuen en una educació integral per a la vida.

TOT EL DOCUMENT EN PDF

Leave a Reply