Skip to content

La campanya Desmilitaritzem l’Educació denuncia l’incompliment de la Moció 55/XI sobre la Desmilitarització de Catalunya cinc anys després de la seva aprovació

El 14 de juliol de 2016 es va aprovar al Parlament de Catalunya la Moció 55/XI per la Desmilitarització de Catalunya. La proposta plantejava important avenços en matèria de Construcció de Pau que s’alineen amb la Llei de Foment de la Pau aprovada al Parlament català el 2003.

Desmilitaritzem l’Educació denuncia que cinc anys després la moció continua sense aplicar-se al conjunt del territori català amb l’efectivitat que correspon. Per exemple, des de la seva aprovació el 2016 l’exèrcit ha continuat estat present a la Fira d’Ensenyament de Barcelona.

De fet, en el context de pandèmia, i la realització de l’esmentada Fira en format virtual l’exèrcit ha continuat tenint presència.

Pel que fa a la presència de l’exèrcit a la Fira de Formació i Treball de Lleida, tal i com continua denunciant la plataforma Desmilitaritzem l’Educació de Lleida, l’exèrcit ha continuat present sense canvis fins al 2020. Tot i que enguany la Fira de Lleida ha rebutjat la presència de l’exèrcit a FormaOcupa, degut a que contravé el codi ètic de la Fira. S’ha de ressaltar que aquest pas endavant es deu al treball i pressió de les entitats lleidatanes.

A Girona la situació amb l’Expojove ha estat semblant al cas de Lleida, per primera vegada el 2021 no ha participat l’exèrcit a l’Expojove realitzada en format virtual. Això ha passat quatre anys després que les entitats participants de l’Expojove aprovessin un codi ètic que feia incompatible la participació de l’exèrcit. Per tant és el primer any que es compleix amb el codi ètic. En aquest sentit també s’ha aconseguit per la mobilització de les entitats a Girona.

Només s’ha deixat de tenir presència militar en un dels esdeveniments que s’esmentaven en l’apartat e) de la Moció, el Festival de la Infància de Barcelona

Per tant, cinc anys després, des de la campanya Desmilitaritzem es fa una valoració molt negativa sobre els moviments del govern i administracions implicades per garantir el compliment dels diferents punts de la moció.

I per això la campanya demanda al Govern la implementació de la Moció, la planificació d’accions concretes per a cadascun dels incisos de la Moció i la convocatòria del Consell Català de Foment de la Pau per a explicar aquest pla: #ImplementeuMocio55XI

Les Armes No Eduquen, Les Armes Maten

www.desmilitaritzem.blog.pangea.org

desmilitaritzem@gmail.com

Twitter: @desmilitaritzem

1 thought on “La campanya Desmilitaritzem l’Educació denuncia l’incompliment de la Moció 55/XI sobre la Desmilitarització de Catalunya cinc anys després de la seva aprovació”

  1. Pingback: Desmilitaritzem l’Educació demana al Parlament la renovació i ampliació dels seus compromisos per a la desmilitarització de Catalunya recollits en la Moció 55/XI – Desmilitaritzem l'Educació

Leave a Reply