Meritxell Ruiz i Roser Soley, retirin la invitació a l’Exèrcit per participar en el Saló de l’Ensenyament 2016 #SalóSenseExèrcit

Des de l’inici de la campanya Desmilitaritzem l’Educació, en 2008, les més de quaranta entitats que la formen hem demanat la retirada de la invitació a l’exèrcit per a participar en el Saló de l’Ensenyament i el Festival de la Infància.

Som conscients que no només en aquests esdeveniments es percep la presència militar i que la militarització de diferents àmbits socials està present en altres espais. No obstant això, aquestes dues cites per la seva transcendència i abast representen una mostra de l’estratègia de l’exèrcit per edulcorar les seves accions i principis essencials com forces armades.

En aquests anys, el rebuig a la presència de l’exèrcit ha anat en augment, aquesta tendència es constata amb múltiples accions i mobilitzacions al llarg d’aquests anys i recentment amb dues declaracions de caràcter institucional:

– La Resolució 1141/X de 16 de juliol de 2015 del Parlament de Catalunya
– Declaració Institucional del Consell Municipal de la Ciutat de Barcelona de (ple del 26 de febrer de 2016)

En tots dos casos, s’insta al Departament d’Ensenyament com a coordinador i a la Fira de Barcelona com a organitzadora, a retirar la invitació a l’exèrcit per participar en el Saló de l’Ensenyament. D’igual forma a evitar en futurs esdeveniments la presència de forces armades en activitats educatives i de lleure

Pel rebuig social que provoca i pel degut compromís que hauria d’assumir el Departament d’Ensenyament i la Fira de Barcelona per fer complir el posicionament majoritari del Parlament i el Consell Municipal, et convidem a demanar la retirada de l’exèrcit del Saló de l’Ensenyament a la Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz i a la Directora del mateix, Roser Soley

 

[emailpetition id=”5″]

1 thought on “Meritxell Ruiz i Roser Soley, retirin la invitació a l’Exèrcit per participar en el Saló de l’Ensenyament 2016 #SalóSenseExèrcit”

Leave a Reply