Saltar al contenido

¿Quiénes somos?

Diverses entitats vinculades al foment de la Pau i l’educació hem creat la Campanya Desmilitaritzem l’Educació amb l’objectiu d’impedir la presència de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius.

Sota el lema «Les armes no eduquen, les armes maten» volem manifestar el nostre desacord en la progressiva militarització de determinats espais públics.

Des del convenciment que la missió de les institucions i els agents educatius és el foment de la cultura, la ciència i els valors de la convivència i la diversitat, creiem que exèrcit i educació són conceptes manifestament antagònics.

Quins valors educatius transmeten els exèrcits? Quins són els veritables interessos que hi ha darrera de les seves funcions «humanitàries i solidàries»?

Quina educació per a la ciutadania es fomenta des d’una cultura de la defensa, avalada pel Ministeri d’Exteriors i pel Ministeri de Defensa?

Ens preguntem si s’adoptaran les mesures coherents amb la política educativa pels valors de la pau i de la noviolència del govern català en la qual l’Educació per la Pau i la Coeducació siguin elements fonamentals  dins dels currículums educatius.

Volem educar sense violència!

Les armes no eduquen, les armes maten